Sosiaaliohjaus lapsiperheille

Autamme arjen haasteissa, joihin lapsiperheet kaipaavat tukea, uutta näkökulmaa tai ratkaisumalleja.

Sosiaaliohjaus lapsiperheille on osa perhekeskuksen perhesosiaalityön palveluja. Sosiaaliohjauksen tarkoituksena on auttaa, jos perheesi arjessa on haasteita, joihin tarvitset tukea ja uutta näkökulmaa. Tapaamisilla pohditaan yhdessä vanhemman ja/tai lapsen kanssa uusia ratkaisumalleja pulmatilanteisiin, ohjataan perhettäsi palvelujen käytössä ja tuetaan eri palvelujen yhteensovittamista. Palvelu suunnitellaan ja räätälöidään yhdessä perheesi kanssa tarpeidenne mukaiseksi. Sosiaaliohjaus voi olla tilapäistä perustason palvelua tai erityispalveluna tarjottavaa lastensuojelun tukea. Sosiaaliohjauksen perustana on perheen auttaminen tavoitteellisen työskentelyn avulla. Sosiaaliohjaus pyrkii vahvistamaan lapsen, nuoren ja vanhemman omia voimavaroja ja toimijuutta. Sosiaaliohjauksesta saat neuvontaa ja ohjausta erilaisten palvelukanavien kautta. Yhteydenotto neuvontaan ja ohjaukseen ei välttämättä johda sosiaalihuollon asiakkuuteen, vaan toisinaan voit saada riittävän tuen jo ensimmäisellä yhteydenotollasi. Sosiaaliohjauksessa tehdään myös sosiaalihuoltolain mukaista palvelutarpeen arviointia. Palvelutarpeen arvioinnin painopisteenä on oma arviosi tuen tarpeestasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse itse osata nimetä tarvitsemaasi palvelua, vaan sosiaaliohjauksen ammattilainen pohtii asiaa yhdessä kanssasi. Tarvittaessa tuen tarpeen arvioimisessa tehdään luvallasi yhteistyötä myös muiden ammattilaisten, kuten terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilashuollon kanssa.

Ehdot palvelun saamiseksi

Voit saada apua sosiaaliohjauksesta, mikäli perheessäsi on alle 18-vuotiaita lapsia ja ohjauksen tai neuvonnan tarvetta esimerkiksi - eri palvelujen tarpeen arvioinnissa ja yhteensovittamisessa, - perheesi elämänhallinnan ja toimintakyvyn vahvistamisessa, - käytettävissä olevista palveluista.

Sosiaaliohjaus lapsiperheille on maksuton palvelu.

Otathan huomioon, että tarvitsemme sosiaaliohjaukseen huoltajien suostumuksen. Löydät tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot valitsemalla asuinkuntasi.