Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonta

Jaamme tietoa raskauden ehkäisystä ja ehkäisymenetelmistä sekä neuvomme seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonnasta saat asiantuntevaa neuvontaa raskauden ehkäisystä, tietoa ehkäisymenetelmistä sekä neuvontaa seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvissä asioissa. Autamme löytämään sopivan ehkäisyvaihtoehdon sinun elämäntilanteessasi. Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvontaan voit olla yhteydessä seuraavissa asioissa: - ehkäisyn suunnittelu, aloitus, vaihto ja mahdolliset ehkäisyyn liittyvät kysymykset - ehkäisyn seuranta, muun muassa ehkäisyvalmisteen reseptin uusiminen - kierukan tai ehkäisyimplantaatin asetus, vaihto ja poisto - seksitauteihin liittyvä neuvonta, tutkimus ja hoito - raskaudenkeskeytykseen liittyvissä asioissa - keskustelutuki seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa - kuukautskierron häiriöt nuorella kuten kivuliaat, puuttuvat tai runsaat kuukautiset - tuki, tieto ja apu seksuaalioikeuksiin, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun ja häirintään liittyvissä asioissa

Ehkäisyneuvonnan vastaanottokäynnit ovat maksuttomia. Ehkäisyvälineiden maksuttomuudessa on alueellisia eroja. Saat niistä lisätietoa oman asuinkuntasi palveluista. Toimenpide (kierukan ja kapselin asetuksen) maksuissa on kuntakohtaisia eroavaisuuksia.

Ehdot palvelun saamiseksi

Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonnan palveluihin ovat oikeutettuja kaikki hyvinvointialueen asukkaat. Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonta perustuu Terveydenhuoltolakiin (13 §). Hyvinvointialueen on järjestettävä alueensa asukkaille myös ehkäisyneuvontaa ja muita seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistäviä palveluja.