Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonta

Jaamme tietoa raskauden ehkäisystä ja ehkäisymenetelmistä sekä neuvomme seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonnasta saat asiantuntevaa neuvontaa raskauden ehkäisystä, tietoa ehkäisymenetelmistä sekä neuvontaa seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvissä asioissa. Autamme löytämään sopivan ehkäisyvaihtoehdon sinun elämäntilanteessasi. Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvontaan voit olla yhteydessä seuraavissa asioissa: - ehkäisyn suunnittelu, aloitus, vaihto ja mahdolliset ehkäisyyn liittyvät kysymykset - ehkäisyn seuranta, muun muassa ehkäisyvalmisteen reseptin uusiminen - kierukan tai ehkäisyimplantaatin asetus, vaihto ja poisto - seksitauteihin liittyvä neuvonta, tutkimus ja hoito - raskaudenkeskeytykseen liittyvissä asioissa - keskustelutuki seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa - kuukautskierron häiriöt nuorella kuten kivuliaat, puuttuvat tai runsaat kuukautiset - tuki, tieto ja apu seksuaalioikeuksiin, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun ja häirintään liittyvissä asioissa

Ehdot palvelun saamiseksi

Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonnan palveluihin ovat oikeutettuja kaikki hyvinvointialueen asukkaat. Ehkäisy- ja seksuaaliterveysneuvonta perustuu Terveydenhuoltolakiin (13 §). Hyvinvointialueen on järjestettävä alueensa asukkaille myös ehkäisyneuvontaa ja muita seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistäviä palveluja.

Ehkäisyneuvonnan vastaanottokäynnit ovat maksuttomia. Ehkäisyvälineiden maksuttomuudessa on alueellisia eroja. Saat niistä lisätietoa oman asuinkuntasi palveluista. Toimenpide (kierukan ja kapselin asetuksen) maksuissa on kuntakohtaisia eroavaisuuksia.