Asunnottomuuden ennaltaehkäisy

Autamme henkilöitä ja perheitä, joilla on riski joutua asunnottomaksi häätöuhan, vuokrarästien, taloudellisten vaikeuksien, erityisen tuen tarpeen tai muun kriisitilanteen vuoksi. Palveluun hakeudutaan ja sitä myönnetään sosiaalihuollon ammattilaisen kautta.

Asunnottomuuden ennaltaehkäisyssä pyritään tunnistamaan asunnottomuuden riskit mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sekä keskittymään konkreettiseen ohjaukseen ja tuen antamiseen asunnon säilyttämiseksi. Palvelun kohderyhmänä ovat pääsääntöisesti henkilöt ja perheet, joilla on riski joutua asunnottomaksi esimerkiksi häätöuhan, vuokrarästien, taloudenhallinnan vaikeuksien, erityisen tuen tarpeen tai asumiseen vaikuttavan kriisitilanteen vuoksi. Asunnottomuuden ennaltaehkäisyä tehdään muun muassa sosiaalityön ja -ohjauksen keinoin monissa eri palveluissa. Sinua voidaan auttaa erilaisissa konkreettisissa asioissa. Kanssasi selvitetään erilaisia tarpeita ja tukimahdollisuuksia sekä ohjataan tarvittaessa sopivaan palveluun. Sinua voidaan auttaa muun muassa vuokravelan selvittämisessä, maksusuunnitelman laatimisessa, vuokranantajan kanssa neuvottelussa ja yhteistyössä viranomaisten sekä muiden toimijoiden kanssa. Ennaltaehkäisevä tuki on tarkoitettu tilanteisiin, joissa henkilöä tai perhettä uhkaa asunnon menetys. Asunnottomuustilanne pyritään ratkaisemaan kanssasi mahdollisimman nopeasti selvittämällä erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja asumiseesi liittyen. Pääsääntöisesti palveluun hakeudutaan sosiaalihuollon ammattilaisen ohjaamana.

Ehdot palvelun saamiseksi

Palvelu on tarkoitettu pääsääntöisesti henkilöille ja perheille, joilla on riski joutua asunnottomaksi - häätöuhan - vuokrarästien - taloudenhallinnan vaikeuksien - erityisen tuen tarpeen tai - asumiseen vaikuttavan kriisitilanteen vuoksi. Pääsääntöisesti palveluun hakeudutaan sosiaalihuollon ammattilaisen ohjaamana. Palvelua myönnetään sosiaalihuollon ammattilaisen arvion perusteella.

Palvelu on maksuton.