Tilapäismajoitus mielenterveys- ja päihdeasiakkaille

Tarjoamme kiireellistä lyhytaikaista asumispalvelua asunnottomille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille.

Tilapäismajoitus on sosiaalihuoltolain mukaista asumispalvelua täysi-ikäisille asunnottomille henkilöille, jotka tarvitsevat mielenterveys- ja/tai päihdesairauden vuoksi lyhytaikaista ja kiireellistä asumispalvelua. Päihtymys ei ole este tilapäismajoituksessa yöpymiselle. Voit hakeutua palveluun ilman ajanvarausta tai lähetettä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tilapäismajoituksessa saat henkilökunnan tukea asioidesi ja asumisesi järjestelyyn. Palvelussa sinua tuetaan huolehtimaan perustarpeistasi: saat ohjausta ruokahuoltosi järjestämiseen, pyykkihuoltoon ja itsestä huolehtimiseen sekä mahdollisuuden peseytymiseen. Saat myös tukea terveydenhoidon asioihin, sosiaalisen tilanteen kartoitukseen ja jatkosuunnitelman laatimiseen. Tilapäismajoituksen aikana sinun kanssasi arvioidaan millaista tukea ja mahdollisia muita palveluja tarvitset. Henkilökunnan työskentely kanssasi tilapäismajoituksessa on suunnitelmallista ja tavoitteellista, kuntoutumisen mahdollistavaa ja jatkoasumiseen valmentavaa. Henkilökunta on paikalla tilapäismajoituksen yksikössä ympäri vuorokauden kaikkina viikon päivinä ja heillä on erityisosaamista mielenterveys- ja päihdesairauksista.  Palvelu on tarkoitettu tilapäiseksi ratkaisuksi ja tavoitteena on löytää kanssasi sinulle sopiva asumismuoto. Tilapäismajoitukseen hakeutuminen on sinulle vapaaehtoista, mutta edellyttää sitoutumistasi noudattaa tilapäismajoituksen järjestyssääntöjä ja ottaa palvelua vastaan.

Ehdot palvelun saamiseksi

Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille asunnottomille mielenterveys- ja/tai päihdeasiakkaille. Lähetettä ei tarvita ja palveluun voi tulla ympäri vuorokauden. Päihtymystila ei ole este palvelun saamiselle.

Palvelu on maksuton.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ainoa vuorokauden ympäri palveleva tilapäismajoitusyksikkö mielenterveys- ja päihdeasiakkaille sijaitsee Espoossa. Muilla alueilla tilapäismajoitusta voidaan järjestää eri tavoin.