Hammashoito kouluikäisille

Huolehdimme koululaisten suun terveystarkastuksista yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Perusopetuksessa olevien koululaisten hampaiden ja suun terveydenhuolto kuuluu kouluterveydenhuoltoon. Perusopetuksen aikana koululaisen suu ja hampaat tarkastetaan määräaikaistarkastuksissa 1., 5. ja 8. luokka-asteella. Yksilöllisen tarpeen mukaan lapsi tai nuori voidaan kutsua myös tätä tiheämmin tarkastuksiin ja hoitoon. Lapsille ja nuorille tehdään tarkastusten yhteydessä hoitosuunnitelma, jossa määritellään seuraavien suuhygienisti- ja hammaslääkärikäyntien ajankohdat sekä suunnitelma - ennaltaehkäisevästä hoidosta - omahoidosta - purennan kehityksen seurannasta - mahdollisista röntgenkuvauksista - paikkaushoidosta ja - iensairauksien hoidosta. Määräaikaistarkastukset tehdään alueesta riippuen joko hammashoitolassa tai koululla. Koululaisten suun tarkastukset tekee hammaslääkäri tai suuhygienisti ja lapsia hoitava tiimi huolehtii yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesta jatkohoidosta. Purennan kehitystä seurattaessa lapsi tai nuori lähetetään tarvittaessa oikojahammaslääkärille hoidon tarpeen arvioon. Koululaiset kutsutaan tarkastuksiin joko suun terveydenhuollosta tai koulun kautta.

Ehdot palvelun saamiseksi

Suun terveystarkastuksiin kutsutaan 1., 5. ja 8.-luokkalaiset, ja suun terveydenhuollon ammattilaisen määrittelemän yksilöllisen tarpeen mukaan.

Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten suun ja hampaiden tarkastukset ja hoito on maksutonta. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä peruuttamattoman poisjäännin maksu.