Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka koostuu anonyymeistä monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita.

Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Lopussa saat henkilökohtaisen koodin, jolla tuloksesi voidaan avata kuukauden ajan. Ota koodi varmaan talteen. Terveydenhuollon ammattilainen voi kysyä sitä voidakseen luvallasi katsoa tuloksesi. Voit myös halutessasi ladata raportin tuloksistasi omalle laitteellesi.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin osoitteessa www.terapianavigaattori.fi(ulkoinen linkki) Terapianavigaattori toimii suomeksi ja ruotsiksi ja se on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Lue lisää alle 18-vuotiaiden palveluista ja palvelujen piiriin hakeutumisesta täältä.

Terapianavigaattori on kehitetty osana Terapiat etulinjaan -hoitomallia ja sitä käytetään osana terveydenhuollon hoidon tarpeen arviota jo monilla alueilla Suomessa. Terapiat etulinjaan -toimintamallissa parannetaan perustason mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja prosesseja yhteistyössä hyvinvointialueiden ja yliopistosairaaloiden kanssa. Toimintamalli on osa kansallista mielenterveysstrategiaa ja sote-uudistuksen tukea, ja se mahdollistaa terapiatakuun toteuttamisen hyvinvointialueilla. Etusivu - Terapiatetulinjaan(ulkoinen linkki)

Terapianavigaattori Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

Länsi-uudenmaan hyvinvointialueella Terapianavigaattori on käytössä Kirkkonummella, Lohjalla ja Espoossa (23.1.2023 alkaen). Sen käyttö tulee tulevaisuudessa laajenemaan koko hyvinvointialueelle.

Täytä terapianavigaattori ennen ensimmäistä puhelua tai käyntiä. Terapianavigaattori auttaa selvittämään avuntarpeesi helposti ja luotettavasti ja nopeuttaa siten hoitoon pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista. Se ei kerää tai tallenna tunnistetietoja. Säilytä terapianavigaattorin lopuksi antama koodi itselläsi, sillä sen avulla ammattilainen näkee vastauksesi. Koodi on voimassa yhden kuukauden.  Terapianavigaattori on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Siirry terapianavigaattoriin tästä(ulkoinen linkki).