Tietoa Länsi-Uudeltamaalta kotikunnan saaneille ukrainalaisille

Oletko paennut Ukrainasta Suomeen, saanut tilapäistä suojelua ja nyt siirtymässä kuntalaiseksi Länsi-Uudellemaalle? Kotikuntasi on silloin joku seuraavista: Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti. Olet oikeutettu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluihin, joista saat tietoa näiltä sivuilta.

Voit hakea kotikuntaa Digi- ja väestötietovirastosta (DVV), kun olet asunut Suomessa vuoden ja saanut tilapäistä suojelua.

Tämän sivun tiedot löytyvät ukrainaksi, kun valitset sivun yläpalkin kielivalikosta kieleksi englannin.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelut

Kunnan järjestämät palvelut

Muut kuntalaisille kuuluvat palvelut järjestää se kunta, johon olet rekisteröitynyt. Palveluja ovat muun muassa lasten päivähoito ja koulu sekä työllisyys- ja kirjasto-, kulttuuri ja liikuntapalvelut.

Lisätietoa oman kuntasi palveluista:

Infotilaisuuksia kuntalaiseksi tulosta

Vastaanottokeskukset ja jotkut kunnat järjestävät infotilaisuuksia kuntalaiseksi tulosta.

Vastaanottokeskus kutsuu infotilaisuuksiin ne asiakkaat, joiden tilapäisen suojelun luvan saamisesta tulee vuosi täyteen. Infoissa kerrotaan, mitä kotikunta tarkoittaa ja miten sitä haetaan sekä miten kotikunnan saaminen vaikuttaa palveluihisi Suomessa. Kysy lisää siitä vastaanottokeskuksesta, mihin sinut on rekisteröity asiakkaaksi.

Kuntien omia infotilaisuuksia kuntalaiseksi tulosta järjestään tilanteen ja tarpeen mukaan.