Hyödyllisiä linkkejä nuorille

Mistä apua? Sinun ei tarvitse tarkkaan tietää, mitä kysyä tai sanoa. Olipa tilanteesi mikä tahansa, et ole siinä yksin.

Nuorten turvatalo (Punainen risti)(ulkoinen linkki) Nuorten turvatalot auttavat vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Tarjoamme nuorelle tarvittaessa turvallisen yösijan ja autamme keskustelun keinoin. Myös nuoren läheiset saavat tukea muun muassa vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.

Mielenterveyden keskusliitto(ulkoinen linkki) Mistä apua mielenterveysongelmiin? Yksinäisyys. Alakulo. Ahdistavat ajatukset. Miten rahat riittävät? Miten jaksaisin töissä?  Asumisen ongelmat. Keskeytyneet opinnot. Erikoiset tuntemukset. Mistä voisin saada apua ja hoitoa? Mistä taloudellista tukea? Ja miten selvitä lomakkeiden täyttämisestä? Huoli puolison jaksamisesta tai äidin terveydestä. Miksi kukaan ei ehdi kuunnella eikä ymmärrä tilannettani? Miten jaksan eteenpäin? Mistä saisin lisää voimia arkeeni?

Sinun ei tarvitse tarkkaan tietää, mitä kysyä tai sanoa. Jutellaan yhdessä ja mietitään asiaasi. Ratkotaan arjen pulmia ja murheita, juuri sinun lähtökohdistasi. Etsitään tilanteeseesi käytännön ratkaisuja. Olipa tilanteesi mikä tahansa, et ole siinä yksin.

Mieli Ry:n järjestämiä vertaistukiryhmiä(ulkoinen linkki)

Väestöliiton Nuorten nettisivujen(ulkoinen linkki) tehtävänä on toimia alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Löydät sivuilta tietoa ja verkkopalveluja, joiden avulla voit selvitellä mieltäsi askarruttavia seksuaaliterveyteen liittyvää asioita.

Sekasin-chatissä(ulkoinen linkki) voi keskustella mistä tahansa mieltä askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Päivystäjät kuuntelevat ja tukevat sekä neuvovat tarvittaessa eteenpäin. Sekasin Discord-serveri on Suomen Mielenterveysseuran koordinoima hanke, jonka keskiössä ovat yhteisöllisyys ja yksinäisyyden vähentäminen.

MLL:n Nuortennetti(ulkoinen linkki) on nuorille suunnattu sivusto jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Nuortennetin esimoderoitu keskustelupalsta tarjoaa vertaistukea nuorelle ja kirjepalvelun kautta nuori voi olla yhteydessä luotettavaan aikuiseen.

Nuorten mielenterveystalo(ulkoinen linkki) on monipuolinen kokonaisuus nuorten mielenterveysasioista. Palvelussa on muun muassa paljon tietoa mielenterveyden vahvistamisesta ja ongelmista, omahoito-ohjelmia, itsearviointia ja opastusta siihen, mistä saa apua ja tukea.

Poikien Puhelin(ulkoinen linkki) on jo 13 vuoden varhaiseen murrosikään yltänyt, auttava puhelin-, chat- ja verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tukea alle 20-vuotiaiden poikien ja nuorten miesten arkea sekä positiivista kasvua ja kehitystä. Poikien Puhelin on osa Väestöliiton toimintaa.

Seta(ulkoinen linkki) kertoo sivuillaan: neuvontaa ja tukea liittyen seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, sateenkaariperheisiin ja suhteiden moninaisuuteen sekä syrjintätapauksissa tarjoavat sekä Setan jäsenjärjestöt, muut kansalaisjärjestöt sekä julkinen sektori. Näille sivuille on koottu kaikki sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen suunnatut tuki- ja neuvontapalvelut, vertaistoiminta ja verkkopalvelut. Nuoristotoimikunnalla on oma osionsa.

Netari(ulkoinen linkki) on Suomen ainoa verkkonuorisotalo. Netari on auki joka viikko maanantaista torstaihin. Netarissa voi tavata ohjaajia ja muita nuoria Habbo-illoissa, katsoa pelistreamauksia ja jutella samalla chatissa vaikka peleistä ja pelaamiseen liittyvistä asioista. Netarissa voi jutella nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten luotettavien aikuisten kanssa, kysyä kysymyksiä ja saada vastauksia Help.somessa, saada ohjausta ja neuvontaa työ- ja koulutusasioissa. Lueskella blogia, tsekata videoita ja paljon muuta.

Nuortentalo(ulkoinen linkki) Nuoruuteen liittyy muutoksia ja vaiheita, joihin pitkäaikaissairaus voi tuoda lisää haasteita. Täältä löydät tietoa hoidon siirtymisestä aikuispuolelle, tukea omahoitoon sekä videoita ja tarinoita muilta nuorilta − siis vertaistukea. Talosta löytyy tietoa myös opiskelemaan tai töihin hakemisesta, asumisesta ja nuorille suunnatuista palveluista. Lisäksi talossa on sairauskohtaista tietoa muun muassa seksuaalisuudesta, päihteistä ja ehkäisystä.

Kasper(ulkoinen linkki) – Kasvatus- ja perheneuvola ry:n yhtenä toiminnan painopistealueena on nuorten eroauttaminen. Vanhempien eroon liittyviä asioita voi käydä läpi muun muassa verkkopelien avulla. Tarjolla tunnepeli ja huonepeli.

Lasinen lapsuus(ulkoinen linkki) on A-klinikkasäätiön ylläpitämä verkkosivusto nuorille, jotka kokevat haittoja vanhemman tai läheisen haitallisesta päihteidenkäytöstä. Varjomaailmassa on mahdollisuus kysyä neuvoa luotettavalta aikuiselta, varata ajan omaan chattiin ammattilaisen kanssa, osallistua ryhmächattiin muiden vertaisten kanssa tai suljettuun ammattilaisten ohjaamaan nuorten vertaistukiryhmään. Pohdituttaako vanhempien liiallinen päihteidenkäyttö? Mieltä painavista asioista saa puhua, et ole yksin!

Nuortenlinkki(ulkoinen linkki) Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen.

Espoon Tyttöjen Talo(ulkoinen linkki) Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki 10–29-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset. Jos tyttöys tai naiseus pohdituttaa, tämä on oikea paikka sinulle. Haluamme tukea tyttöjen ainutlaatuista kasvua omannäköisiksi naisiksi! Espoon Tyttöjen Talo(ulkoinen linkki) on turvallinen ja viihtyisä paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Meille on tärkeää, että jokaisella on tervetullut olo. Talolla voit oleskella kunnioittavassa ilmapiirissä vaikkapa sohvalla istuen joko omassa rauhassa tai monenlaisten tyttöjen ja naisten kanssa ajatuksia vaihtaen, pelaillen, askarrellen, osallistumalla erilaisiin ryhmiin tai keskustelemalla luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Toimintamme on maksutonta sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Ohjaamot(ulkoinen linkki) on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Useat Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan. Elämässä eteenpäin - ohjausta alle 30 -vuotiaille.