Avopalvelu nuorille mielenterveys- ja päihdeasiakkaille

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelusta saat apua mielialaan, jaksamiseen tai päihteisiin liittyvissä pulmissa. Palveluun ei tarvita lähetettä.

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat sinulle ohjausta ja neuvontaa, arviointia, hoitoa sekä kuntoutusta. Et tarvitse lähetettä, vaan voit hakeutua palveluun suoraan. Löydät yhteystiedot hyvinvointialueen verkkosivulta. Palvelu on maksutonta. Voit hakeutua palveluun esimerkiksi elämänhallintaan, mielialaan, päihteiden käyttöön tai elämänkriiseihin liittyvissä pulmissa. Hoito suunnitellaan aina yhdessä sinun kanssasi ja mukaan kutsutaan luvallasi huoltajat tai muita sinulle tärkeitä ihmisiä. Hoito voi sisältää yksilö- ja/tai ryhmäkäyntejä, perhetapaamisia tai tapaamisia sinulle tärkeiden muiden ihmisten kanssa. Tarvittaessa voimme varata sinulle myös lääkärin vastaanottoajan esimerkiksi lääkityksen aloitukseen tai jatkohoitoon ohjaamiseksi. Hoitojaksot ja sisällöt suunnitellaan yhdessä ja ne ovat sovitun mittaisia. Palvelu perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja palvelu on vapaaehtoista. Teemme tarvittaessa yhteistyötä myös muiden palveluiden kanssa, kuten esimerkiksi opiskeluhuolto ja perhekeskuspalvelut. Yhteistyöstä sovitaan aina sinun kanssasi ja sinun luvallasi.

Ehdot palvelun saamiseksi

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat maksuttomia, kaikille Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille avoimia palveluita. Et tarvitse lähetettä, vaan oma tai vanhemman huoli nuoren psyykkisestä voinnista, jaksamisesta tai päihteiden käytöstä riittää.

Palvelu on maksuton.

Valitse valikosta kotikuntasi tai opiskelupaikkakuntasi