Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ilmoitus sopimuskumppaneille sopimusten siirtymisestä

2.5.2022 9.59Päivitetty: 5.5.2022 10.03

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on lähettänyt kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamille sopimusosapuolille kirjeen hyvinvointialueen vastuulle siirtyviin sopimuksiin liittyen.

Sopimusten siirtyminen hyvinvointialueelle 

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023. Siten myös kuntaa ja kuntayhtymää sitovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvät sopimukset siirtyvät hyvinvointialueelle.  

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tämä tarkoittaa järjestämisvastuuseen kuuluvien sopimusten siirtymistä seuraavilta kunnilta: Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti sekä perusturvakuntayhtymä Karviaiselta ja Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymältä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Lisäksi Etevan ja Kårkullan kuntayhtymät siirretään varoineen ja velkoineen sekä sitoumuksineen eri hyvinvointialueille 1.1.2023.  

Kunnat ja kuntayhtymät ovat helmikuun loppuun mennessä toimittaneet Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle selvitykset kuntaa tai kuntayhtymää sitovista sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvistä sopimuksista. Selvitykset sisältävät siirtyviksi ja jaettavaksi esitettyjä sopimuksia ja löytyvät kuntien ja kuntayhtymien verkkosivuilta päätöksenteon aineistoista helmikuulta. Tiedot löytyvät myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta aluevaltuuston kokouksen aineistosta 29.3.2022(ulkoinen linkki).  

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on huhtikuun aikana lähettänyt kirjeet kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamille sopimuskumppaneille sopimusten siirtoon liittyen.  Hyvinvointialueen lähettämä kirje ei aiheuta vastaanottajalleen toimenpiteitä, eikä edellytä vastaanottajaltaan hyväksyntää tai kuittausta. Jos huomaatte, että kunnan/kuntayhtymän kanssa tehty sopimuksenne puuttuu listoilta tai teillä on sopimukseenne liittyvää kysyttävää, ottakaan yhteyttä kunnan/kuntayhtymän yhteyshenkilöönne.  

Aluevaltuuston lopullinen päätös sopimusten vastaanottamisten siirtymisestä hyvinvointialueelle  

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on 29.3.2022 § 28 tekemässään päätöksessä merkinnyt kunnilta ja kuntayhtymiltä saamansa sopimuksia koskevat selvitykset tiedoksi. Asia on siten saatettu uudelleen valmisteltavaksi ja tuodaan aluevaltuuston hyväksyttäväksi myöhemmin. 

Siirtyviksi ja jaettaviksi esitettyjen sopimusten selvitystä jatketaan hyvinvointialueella yhteistyössä kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Aluevaltuusto tulee tekemään lopulliset päätökset sopimusten vastaanottamisesta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle syksyllä 2022. Lähtökohta on, että valtaosa kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamista sopimuksista siirtyy sellaisenaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Sopimusten käsittelyn ollessa vielä kesken, hyvinvointialue on varannut itselleen oikeuden olla ottamatta joitain yksittäisiä sopimuksia vastuulleen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on tällöin erikseen yhteydessä niihin sopimuskumppaneihin, joiden sopimus ei siirry hyvinvointialueelle.   

Kysymyksiä ja lisätietoa sopimusten siirrosta   

Alle on koottu vastuksia mahdollisiin kysymyksiin. Muissa kysymyksissä voitte olla yhteydessä sähköpostitse hankinta@luvn.fi

Usein kysytyt kysymykset:  

  • Sopimukseni puuttui sopimuslistauksesta, miten minun tulee toimia?  

Jos huomaatte, että kunnan/kuntayhtymän kanssa tehty sopimuksenne puuttuu listoilta, ottakaan yhteyttä kunnan/kuntayhtymän yhteyshenkilöön.  

  • Sopimukseni löytyi kuntien / hyvinvointialueen päätöksenteon listauksista, mutta en ole saanut kirjettä, miten minun tulee toimia? 

Olkaa yhteydessä hankinta@luvn.fi, niin toimitamme kirjeen sähköisenä. 

  • Tuleeko aluevaltuuston tekemästä lopullisesta siirtopäätöksestä vielä erillinen kirje?  

Ei, ilmoitamme erikseen vain niille sopimuskumppaneille, joiden sopimus ei kunnan siirtoesityksestä huolimatta siirry Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.  

Halutessasi voit varmistaa sopimuksesi siirtymisen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta päätöksenteon aineistoista. Päätökset sopimusten siirroista pyritään tekemään syys-lokakuun aikana.