Aluehallitus valitsi hyvinvointialueelle johtajia ja päätti muutosvaiheen kuljetus- ja välityspalvelujen järjestämisestä

21.6.2022 15.33Päivitetty: 20.1.2023 7.26

Kokouksessa valittiin palvelualue- sekä konsernipalvelu- ja palvelutuotannon johtajat. Siirtymävaiheessa, vuoden 2023 ajan kuljetuspalvelut järjestetään alueella siirtyvien sopimusten mukaisesti. Espoon osalta välitystoiminta on kilpailutettava.

Aluehallitus valitsi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen virkoihin vakinaisesti:  

  • lasten, nuorten ja perheiden palveluiden palvelualuejohtajaksi Mari Ahlströmin, VTM, eMBA 
  • ikääntyneiden palveluiden palvelualuejohtajaksi Tuula Suomisen, TtM, eMBA 
  • vammaispalvelujen palvelualuejohtajaksi Timo Hokkasen, YTM 
  • sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualuejohtajaksi Markus Paanasen, LT
  • konsernipalvelujen johtajaksi Markus Syrjäsen, FM, VTM, eMBA, sekä 
  • palvelutuotannon johtajaksi Matias Pälveen, OTM, Ekonomie kandidat. 

Henkilöstöedut 

Aluehallitus päätti ottaa käyttöön 300 euroa/vuosi verovapaat henkilöstöedut liikuntaan, kulttuuriin, hyvinvointiin sekä työsuhdematkalippuetuun. Lisäksi päätettiin henkilöstön lounasedusta. 

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten järjestäminen 

Siirtymävaiheessa, vuoden 2023 ajan kuljetuspalvelut järjestetään siirtyvien sopimusten mukaisesti kunta- tai aluekohtaisina ratkaisuina palvelujen turvallisuus varmistaen. Välityspalvelut on kilpailutettava Espoon osalta markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti. Aluehallitukselle tuodaan säännöllisesti seurantatietoja Espoon kaupungin väliaikaisratkaisun toimivuudesta. 

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetus- ja välityspalvelut kilpailutetaan jatkossa koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen alueelle. Hankinnassa huomioidaan alueelliset tarpeet ja olemassa olevat sopimukset, ja sen periaatteet tuodaan aluehallituksen käsiteltäväksi. Vaikuttajatoimielimiä kuullaan ennen päätöksentekoa. Syksyn 2022 aikana aluehallitus järjestää erillisen kokouksen kuljetuspalveluihin liittyen.