Terapianavigaattori käyttöön Espoon toimipisteissä tammikuussa

16.1.2023 12.31Päivitetty: 17.1.2023 15.07

Terapianavigaattori otetaan käyttöön Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelujen Espoon toimipisteissä tammikuussa 23.1.2023. Palvelu on jo käytössä Kirkkonummella ja Lohjalla ja sen käyttö tulee tulevaisuudessa laajenemaan koko hyvinvointialueelle.

Terapianavigaattori nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyä

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka koostuu anonyymeistä monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista, mutta 23.1. alkaen suosittelemme sitä lämpimästi, sillä täyttäminen nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyä ja sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia.

Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Lopussa saat henkilökohtaisen koodin, jolla tuloksesi voidaan avata kuukauden ajan. Ota koodi varmaan talteen. Terveydenhuollon ammattilainen voi kysyä sitä voidakseen luvallasi katsoa tuloksesi. Voit myös halutessasi ladata raportin tuloksistasi laitteellesi.

Pääset täyttämään Terapianavigaattorin osoitteessa https://www.terapianavigaattori.fi/(ulkoinen linkki) Terapianavigaattori toimii suomeksi ja ruotsiksi ja se on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Terapianavigaattori on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Lue lisää alle 18-vuotiaiden palveluista ja palvelujen piiriin hakeutumisesta täältä. 

Terapianavigaattori kehitetty osana Terapiat etulinjaan -hoitomallia

Terapianavigaattori on kehitetty osana Terapiat etulinjaan -hoitomallia ja sitä käytetään osana terveydenhuollon hoidon tarpeen arviota jo monilla alueilla Suomessa. Terapiat etulinjaan -toimintamallissa parannetaan perustason mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja prosesseja yhteistyössä hyvinvointialueiden ja yliopistosairaaloiden kanssa. Toimintamalli on osa kansallista mielenterveysstrategiaa ja sote-uudistuksen tukea, ja se mahdollistaa terapiatakuun toteuttamisen hyvinvointialueilla. Etusivu - Terapiatetulinjaan(ulkoinen linkki)

EspooKirkkonummi