Henkilökohtaisten avustajien lakkovaroitus ajalle 25.–31.5.2023

23.5.2023 8.23

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 25.5.–31.5.2023. Lakon piiriin kuuluvat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kunnista Espoo ja Kauniainen, ja lakko koskee palkkaryhmä A:n tehtäviä. JHL on rajannut lakon ulkopuolelle tehtävät, joiden tekemättä jättäminen uhkaisi henkeä tai terveyttä. Lisäksi JHL:n aiemmin käynnistämät lisätyön, ylityön ja vuoronvaihtojen kiellot sekä hakusaarto jatkuvat toistaiseksi koko maassa.

Toimi näin, jos lakko alkaa

Jos käytössäsi on palveluseteli, käytä ensisijaisesti palveluseteli-avustajia. Jos sellaisia ei ole saatavilla, omaisesi voi toimia henkilökohtaisena avustajanasi. Mikäli omaisesi toimii lakon aikana avustajanasi, ole työtuntien toteutumisen jälkeen yhteydessä vammaispalvelujen neuvontaan avustajan palkanmaksuun liittyvistä asioista.