Välfärdsområdesfullmäktige beslutar om val av välfärdsområdesdirektör 17.5.2022

12.5.2022 13.38

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges nästa sammanträde hålls tisdag 17.5.2022 från kl. 17.30 i Majvik i Kyrkslätt.

Välfärdsområdesstyrelsen föreslog vid sitt sammanträde 10.5.2022 välfärdsområdesfullmäktige att fullmäktige förrättar valet till tjänsten som välfärdsområdesdirektör.

Välfärdsområdesfullmäktiges 79 ledamöter väljer välfärdsområdesdirektören genom val vid sitt sammanträde 17.5.2022. Om ingen i valet av välfärdsområdesdirektör har fått över hälften av de avgivna rösterna, förrättas ett nytt val mellan de två som har fått flest röster. Den som i detta val har fått flest röster blir vald.

Välfärdsområdesfullmäktige beslutar om ändring av förvaltningsstadgan

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 12.4.2022 inrätta tjänster som serviceområdesdirektörer, bland annat i fråga om tjänster för barn, unga och familjer samt gemensamma social- och hälsovårdstjänster, samt en tjänst som direktör för serviceproduktionen och en tjänst som direktör för koncerntjänsterna. Förvaltningsstadgan ändras när det gäller organisationen och tjänsterna. Det föreslås att den ändrade förvaltningsstadgan träder i kraft 18.5.2022.

Sammanträdet är offentligt och kan följas i direkt webbsändning eller i efterhand som inspelning på Västra Nylands välfärdsområdes Youtube-kanal(extern länk)

Efter sammanträdet ordnas ett diskussionsmöte under ledning av fullmäktigeordförande Jarno Limnéll. Se direktsändningen eller inspelningen på Västra Nylands välfärdsområdes Youtube-kanal(extern länk)

Välfärdsområdesfullmäktige sammanträder på olika håll i Västra Nyland. Välfärdsområdesfullmäktiges följande sammanträde, som ordnas 16.6, hålls i Hangö.

Sammanträdesmaterial: 

Sammanträdets föredragningslista(extern länk)