Huoli-ilmoitus

Jos olet huolissasi läheisesi, asiakkaasi tai jonkun muun kohtaamasi henkilön elämäntilanteesta, tee huoli-ilmoitus.

Oletko huolissasi läheisesi, asiakkaasi tai jonkun muun kohtaamasi henkilön elämänhallinnasta, päihteiden käytöstä, toimeentulosta tai lasten tilanteesta? Ota yhteyttä kuntasi sosiaalipalveluihin, niin arvioimme, millaista apua voimme tarjota.

Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut toisen henkilön elämäntilanteesta.

Lisäksi useiden ammattiryhmien edustajilla on velvollisuus tehdä sosiaalihuollolle ilmoitus, mikäli he saavat työssään tietää henkilöstä, jonka sosiaalihuollon tarve on ilmeinen. 

  • Yhteydenottovelvollisia henkilöitä ovat terveydenhuollon ammattihenkilöt, sosiaalikuraattorit sekä sosiaalitoimen, opetustoimen, liikuntatoimen, varhaiskasvatuksen, pelastuslaitoksen, hätäkeskuslaitoksen, tullin, poliisin, rikosseuraamusviraston, työ- ja elinkeinoviranomaisen, Kansaneläkelaitoksen tai ulosottoviranomaisen palveluksessa olevat. 
  • Jos henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan tai jos lapsen etu sitä välttämättä vaatii, sinun on viipymättä tehtävä ilmoitus, vaikka et saisikaan henkilön suostumusta. Salassapitosäännökset eivät estä ilmoituksen tekemistä.

Valitse alta oma kuntasi, niin löydät tarkemmat toimintaohjeet.

Jos asia koskee ikääntynyttä ihmistä, nopein ja helpoin tapa tehdä huoli-ilmoitus on soittaa tai lähettää sähköpostia Seniori-infoon.

Hätätilanteessa soita 112.

Koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue