Hyvinvointialueelle nuorisovaltuusto sekä vanhus- ja vammaisneuvostot

12.9.2022 14.04

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle asetettiin alueelliset vaikuttamistoimielimet: nuorisovaltuusto sekä vanhus- ja vammaisneuvostot. Aluehallitus valtuutti Eteva-kuntayhtymän käynnistämään kehitysvammaisten erityisen vaativien palvelujen kokonaisuuden liikkeenluovutusprosessin valmistelun HUS-yhtymälle. Lisäksi päätettiin lyhytaikaisen rahoituksen hankintainstrumenteista ja Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakassopimukseen liittymisestä.

Investointisuunnitelma ja lyhytaikainen rahoitus 

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle hyväksyttäväksi hyvinvointialueelle lainmukaisesti tuotetun investointisuunnitelman vuosille 2023–2026 ja 2024–2027. Investointisuunnitelma lähetetään hyväksyttäväksi valtiovarainministeriölle, sosiaali- ja terveysministeriölle sekä sisäministeriölle.  

Hyvinvointialueen kassanhallinnan ja maksuvalmiuden hoitoa varten päätettiin lyhytaikaisen rahoituksen hankintainstrumenteista. Lyhytaikaista rahoitusta voidaan tarvittaessa käyttää ennakoivasti investointien väliaikaiseen rahoittamiseen. 

Kehitysvammaisten erityisen vaativat palvelut 

Aluehallitus valtuutti Eteva-kuntayhtymän käynnistämään kehitysvammaisten erityisen vaativien palvelujen kokonaisuuden liikkeenluovutusprosessin valmistelun HUS-yhtymälle. Hyvinvointialueuudistuksen myötä erityishuoltopiirien kuntayhtymät lakkaavat. Tavoitteena on kehitysvammaisten erityispalvelujen siirtäminen HUS-yhtymälle 1.1.2023 alkaen. 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen avustukset 

Vuoden 2023 alusta kunnan ja hyvinvointialueen on edistettävä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä ja vaikutusmahdollisuuksia. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että siirtymävaiheessa 1.1.2023–31.12.2023 aluehallitus päättää järjestöjen avustuksista.  

Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto  

Nuorisovaltuuston varsinaisiksi jäseniksi (20) asetettiin toimikaudelle 1.11.2022–29.2.2024: 

Juho Virolainen, Leevi Jantunen, Milla Suominen, Aaron Komulainen ja Pauli Rantatupa (Espoo), Micelle Hyvärinen (Hanko), Fanny Määttä (Inkoo), Oona Vaakanainen (Karkkila), Ava Lindfors (Kauniainen), Mette Heinonen, Nuppu Rissanen ja Sandra Kari (Kirkkonummi), Aaron Keinänen, Sami Ibrahim ja Vilhelmiina Saukkola (Lohja), Edith Spitz ja Agnes Kvarnström (Raasepori), Sisu Nivalainen (Siuntio), Andreas Dimitriou ja Angelina Morozyuk (Vihti). Jäsenille nimettiin myös kuntakohtaiset varajäsenet. Nuorisovaltuusto nimeää keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. 

Hyvinvointialueen vammaisneuvosto 

Vammaisneuvoston varsinaisiksi jäseniksi (20) asetettiin toimikaudelle 1.11.2022–31.5.2025: 

Pirkko Kuusela, Kaisa Penttilä, Hanne Österberg, Timo Kallioja ja Hanna Bäckström (Espoo), Annabelle Cehlin (Hanko), Rosita Ahlgren (Inkoo), Eino Huotari (Karkkila), Marketta Forsell (Kauniainen), Inger Karlsson, Juha-Matti Koskinen ja Helena Paimela (Kirkkonummi), Marsa Valtonen, Sari Manni ja Katrina Vasica (Lohja), Kaj-Christer Ojala ja Marika Törnqvist-Björklund (Raasepori), Tom Paasikivi (Siuntio), Mika Kaartinen ja Risto Salmi (Vihti). Jäsenille nimettiin myös kuntakohtaiset varajäsenet. Vammaisneuvosto nimeää keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. 

Hyvinvointialueen vanhusneuvosto  

Vanhusneuvoston varsinaisiksi jäseniksi (20) asetettiin toimikaudelle 1.11.2022–31.5.2025: 

Olli Männikkö, Gustav Båsk, Hannu Viitanen, Kaija Viitakoski ja Juhani Kytö (Espoo), Riitta Leskinen (Hanko), Ethel Björklöf (Inkoo), Eino Huotari (Karkkila), Torolf Hedlund (Kauniainen), Pekka Jäppinen, Irja Orava ja Kaj Sjöblom (Kirkkonummi), Mirja Janerus, Riitta Luhtala ja Liisa Mantere (Lohja), Marianne Isaksson-Heimberg ja Frank Lindholm (Raasepori), Clas Czarneck (Siuntio), Anna-Leena Brännare ja Lea Laurell (Vihti). Jäsenille nimettiin myös kuntakohtaiset varajäsenet. Vanhusneuvosto nimeää keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. 

Seure Henkilöstöpalvelut 

Aluehallitus päätti liittyä Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakassopimukseen. Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa tehdään erillinen sopimus palveluiden hankkimisesta. 

Aluehallituksen kokousmateriaalit löytyvät Dynasty-palvelusta(ulkoinen linkki).