Palvelustrategian valmistelu käynnistyy ja ateriapalvelujen järjestämisperiaatteet hyväksyttiin

30.1.2023 13.48

Aluehallitus päätti käynnistää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelustrategian ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen valmistelun. Lisäksi päätettiin ateriapalvelujen järjestämisestä ulkoistettuna palveluna ja mahdollistaa eri kokoisten toimijoiden osallistuminen kilpailutukseen.

Palvelustrategiassa päätetään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen toteuttamisen ja pitkän aikavälin tavoitteet. Tavoitteiden asettamisessa otetaan huomioon hyvinvointialueen asukkaiden tarpeet, paikalliset olosuhteet, palvelujen saatavuus ja saavutettavuus sekä kustannusvaikuttavuus. Pelastustoimen palvelutason tulee vastata kansallisia, alueellisia ja paikallisia tarpeita sekä onnettomuusuhkia ja muita riskejä. 

Palvelustrategiaprosessin valmistelussa tavoitteena on myös luoda osallistumismahdollisuuksia hyvinvointialueen asukkaille, henkilöstölle, lautakuntien jäsenille, vaikuttamistoimielimille sekä alueella toimiville yrityksille, järjestöille ja muille keskeisille sidosryhmille. 

Palvelustrategiasta ja pelastustoimen palvelutasopäätöksestä päättää aluevaltuusto. Tavoiteaikatauluna on, että aluevaltuusto hyväksyisi palvelustrategian ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen loka-marraskuussa 2023.  

Ateriapalvelut 

Hyvinvointialueen ateriapalvelut järjestetään kilpailutettuna ulkoisena palveluna. Hankintakokonaisuus jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotta eri kokoiset toimijat ja yritykset voivat osallistua kilpailutukseen. Asiakaspalautetta tullaan hyödyntämään aktiivisesti alueen ateriapalvelujen kehittämisessä. 

Esityslistan muut päätösasiat hyväksyttiin esitysten mukaisina.