Henkilökohtaisten avustajien lakkovaroitus ajalle 6.–12.6.2023

24.5.2023 6.08

JHL on antanut jo toisen henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen, nyt ajalle 6.6.–12.6.2023. Tämä lakko on toteutuessaan valtakunnallinen ja koskee siten kaikkia Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kuntia ja palkkaryhmä A:n tehtäviä. 

JHL on rajannut lakon ulkopuolelle tehtävät, joiden tekemättä jättäminen uhkaisi henkeä tai terveyttä. Lisäksi JHL:n aiemmin käynnistämät lisätyön, ylityön ja vuoronvaihtojen kiellot sekä hakusaarto jatkuvat toistaiseksi koko maassa.

Toimi näin, jos lakko alkaa

Jos käytössäsi on palveluseteli, käytä ensisijaisesti palveluseteli-avustajia. Jos sellaisia ei ole saatavilla, omaisesi voi toimia henkilökohtaisena avustajanasi. Mikäli omaisesi toimii lakon aikana avustajanasi, ole työtuntien toteutumisen jälkeen yhteydessä vammaispalvelujen neuvontaan avustajan palkanmaksuun liittyvistä asioista.

 

Lue aiempi uutinen: Henkilökohtaisten avustajien lakkovaroitus ajalle 25.–31.5.2023