Maksuttoman ehkäisyn kokeilua jatketaan vuoden loppuun

24.5.2023 11.40Päivitetty: 25.5.2023 6.41

Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin alueilla alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu jatkuu 31.12.23 asti.

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu on ollut käynnissä 1.9.2022 lähtien Hangossa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla ja Vihdissä. Kokeilun aikana kaikilla alle 25-vuotiailla Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin asukkailla ja kuntien koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta ollut saatavilla maksutta kaikki raskauden ehkäisyyn kuuluvat ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.

Saadaksesi maksuttoman raskaudenehkäisyn valmisteen tarvitset käynnin ehkäisyneuvolassa tai koulu- ja opiskeluterveydenhoitajasi luona. Erillisiä reseptin uusintoja ei alle 25-vuotiaiden tarvitse tehdä, vaan olethan yhteydessä alueesi ehkäisyneuvolaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon valmisteen saamiseksi maksuttomasti.

Maksuttoman ehkäisyn kokeilua on jatkettu 31.12.23 asti. Hankkeen jatkosta päätetään tämän vuoden aikana.

Tilanne vuonna 2023 muissa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kunnissa:

  • Espoo: Maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille. 20−24-vuotias saa ensimmäisen käyttövuoden yhdistelmäehkäisypillerit, minipillerit tai ehkäisyrenkaan maksutta. Kierukan tai ehkäisykapselin saa maksutta, kunnes täyttää 25v.
  • Kauniainen: Maksuton ehkäisy alle 22-vuotiaille. 22-24 -vuotiaille maksuton pitkäaikainen ehkäisy maksutta.
  • Siuntio: Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille.
  • Inkoo: Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille.
  • Raasepori: Maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille