Ikääntyneiden vapaaehtoistoiminnan syksyssä tapahtuu

24.8.2023 6.58Päivitetty: 4.9.2023 8.29
Ikäihminen istuu ja katsoo kameraan.

HyTe ry:n VESA-toiminnan (Vapaaehtoistoimintaa Senioreiden Avuksi) tavoitteena on kohentaa ikäihmisten elämänlaatua ja tukea ikääntyneiden aktiivista ja osallistuvaa arkea. 

– Vapaaehtoisemme auttavat ja käyvät ikäihmisten kanssa ulkoilemassa, kaupassa, asioilla tai lääkärissä. He ohjaavat ryhmiä, pelaavat, lukevat ja liikkuvat ikäihmisten kanssa. VESA-toiminta antaa kaikille senioreille taloustilanteesta riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet virkistykseen ja lähimmäisen tukeen, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Rina Oksanen HyTe ry:stä kertoo.

HyTe ry on Uudenmaan hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan järjestöjen verkostojärjestö. HyTe auttaa ja tukee järjestöjä, jotka pitävät huolta ihmisten hyvinvoinnista ja terveydestä.

– Hyte ry. on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vapaaehtoistoiminnan kehityskumppani. Tuotamme tietoa etsivän ja ennaltaehkäisevän vanhustyön suunnittelun tueksi, Rina sanoo.

Vapaaehtoistoimintaa johdetaan ja koordinoidaan palkattujen järjestötyöntekijöiden tuella.

­ – Otamme vastaan auttamistehtäviä ikäihmisiltä, heidän omaisiltaan sekä kotihoidon, sosiaalityön ja seniori-infon ammattilaisilta. Välitämme myös vapaaehtoisia seniorikeskuksiin ja palvelukeskuksiin, Riina listaa.

VESA-toiminta tarjoaa väylän matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaan, johon on helppo osallistua omien aikataulujen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vapaaehtoiseksi toivotetaan kaikki 18 vuotta täyttäneet auttamishaluiset ihmiset. Palvelukeskuksiin toivotetaan mukaan kaikki 16 vuotta täyttäneet. 

 – Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme ja matkan varrella tuemme ja tarjoamme erilaisia virkistyshetkiä. Tule mukaan arvokkaaseen ja elämään merkitystä tuovaan toimintaamme, Rina Kannustaa.

Vapaaehtoistoiminnan syksy 2023  

Tietoisku järjestöavustuksista

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestöavustuksista ja niiden hakemisesta syys-lokakuussa järjestetään tiedotustilaisuus 5.9.2023 klo 16.30–18.00 Kansalaistoiminnankeskuksessa Espoon Tapiolassa (Kauppamiehentie 6).

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhdyspintatiimi ja HyTe ry. Avustushausta kertovat yhdyspintapäällikkö Pilvi Österman ja järjestöasiantuntija Maria Tiilikkala.

Tapahtuma järjestetään suomeksi, mutta tietoa tarjotaan tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi.

  • Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue