Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Pelastuslaitoksen tehtäviin kuuluvat onnettomuuksien ehkäiseminen, kuntien ja kuntalaisten onnettomuustilanteissa tarvittavien valmiuksien parantaminen, pelastustoiminta ja ensihoitopalvelut.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen (LUP) tehtävänä on huolehtia kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta pelastustoimen alueella. Tehtäviin kuuluvat onnettomuuksien ehkäiseminen, kuntien ja kuntalaisten onnettomuustilanteissa tarvittavien valmiuksien parantaminen, pelastustoiminta ja ensihoitopalvelut.

Pelastuslaitos huolehtii pelastustoimesta ja ensivastetoiminnasta kymmenen kunnan alueella: Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä. Lisäksi tuotamme kiireellistä ensihoitopalvelua alueemme kunnissa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksessa on noin 600 työntekijää. Päivittäisistä onnettomuuksista ja tulipaloista huolehtii jatkuvassa valmiudessa noin 90 henkilöä kahdellatoista vakinaisella paloasemalla.

Pelastuslaitoksen henkilöstön lisäksi alueella toimii vapaaehtoista henkilöstöä 40 sopimuspalokunnassa (VPK) sekä sivutoimiset sammutusmiehet Tenholassa ja Hangossa. Sopimuspalokuntiin kuuluvat noin 1 000 palokuntalaista huolehtivat osaltaan pelastusvalmiudesta ja turvallisuuskoulutuksesta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kotisivut(ulkoinen linkki)