Seniori-info aloittaa joulukuussa

23.11.2022 7.41Päivitetty: 1.12.2023 5.58

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle perustetaan alueellinen ikääntyneiden neuvonta- ja asiakasohjausyksikkö, eli Seniori-info. Muutos on osa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistämistä.

20.12.2022 käynnistyvä Seniori-info tarjoaa kaikille Länsi-Uudenmaan ikääntyneille osaavaa neuvontaa hyvän ikääntymisen ja kotona asumisen tukemiseksi ja auttaa palveluihin hakeutumisessa. Seniori-info on hyvinvointialueen laajuisesti toimiva palvelu, jonka tavoitteena on parantaa neuvonnan saatavuutta sekä yhdenmukaistaa palveluihin hakeutumista ja palvelujen saantia Länsi-Uudenmaan alueella. Yhteydenotto Seniori-infoon riittää - asiaa viedään tarvittaessa eteenpäin Seniori-infon toimesta.

Seniori-infon käynnistyminen aiheuttaa muutoksia asukkaiden palvelukanaviin. Kunnissa nykyisin käytössä olevat ikääntyneiden palvelujen neuvontanumerot ja sähköiset yhteydenottokanavat poistuvat käytöstä (esim. Espoon Nestori), ja tilalle luodaan uudet Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteiset yhteydenottokanavat (neuvontapuhelin, sähköposti, sähköiset yhteydenottolomakkeet)​.

Palvelutarpeen arviointi ja palvelut toteutetaan jatkossakin nykyiseen tapaan asukkaan omassa kunnassa.​

Muista nämä:​

  • Länsi-Uudenmaan Seniori-info -neuvontapalvelu aukeaa 20.12.2022​. Huomioithan, että tämän jälkeen kuntien ikääntyneiden neuvontanumerot eivät ole enää käytössä!
  • Seniori-infosta saat apua hyvinvointiin, ikääntymiseen ja arkielämään liittyviin kysymyksiin. Palvelu on tarkoitettu kaikille ikääntyneille sekä heidän läheisilleen.​

Seniori-info palvelee arkisin 9–15 numerossa p. 029 1512 270​  (puhelun hinta 0,084e/min)

Sähköposti: seniori-info@luvn.fi