Den avgiftsfria webbkursen Familjestigen

24.5.2023 7.28

Västra Nylands välfärdsområde erbjuder den avgiftsfria webbkursen Familjestigen, som är avsedd för alla föräldrar till barn och unga i åldern 0–16 år. Familjestigen ger föräldrarna information och kamratstöd i de viktiga faserna i barnets och den ungas utveckling. Webbkursen kan användas år 2023.

Målet med kursen är att stödja familjer och stärka förmågan att bemöta sina egna utmanande känslor och tankar på ett balanserat och accepterande sätt. Undersökningar har visat att medkänsla mot sig själv minskar ångest, depression och utmattning. Familjestigen syftar till att minska de belastande faktorerna och stärka familjernas resurser samt öka välbefinnandet. 

Webbkursen består av forsknings- och expertinformation, tester, uppgifter att fundera över och familjernas kamratberättelser. Webbkursens (3 gånger) material finns att få på finska och svenska. Webbkursen för familjer med små barn (0–6 år) finns också på engelska. 

Du måste registrera dig för att få tillgång till kursens material. Efter registreringen kan du logga in till kursen på adressen: www.perhepolku.fi/verkkokurssi(extern länk)  

På svenska: https://perhepolku.fi/sv/kurs(extern länk)  

In English: https://perhepolku.fi/en/course(extern länk)  



Mer information: Minna Eväsoja  minna.evasoja@luvn.fi  



Familjestigen har utvecklats av doktorand Tellervo Uljas.