Järjestöjen tuki mielenterveys- ja päihdeongelmissa

Järjestöt tarjoavat matalan kynnyksen apua muun muassa mielenterveyteen, riippuvuuksiin ja päihteisiin liittyvissä haasteissa. Niiden palvelut ovat maksuttomia.

Järjestöt ovat tärkeä yhteistyökumppani julkisille palveluille, sillä ne täydentävät ja tukevat hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Järjestöt tarjoavat matalan kynnyksen apua muun muassa mielenterveys- ja riippuvuusongelmissa, ja niiden palvelut ovat maksuttomia. Tutustu järjestöihin alla olevien linkkien kautta.

  • Mieli ry:n(ulkoinen linkki) valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua, p. 09 2525 0111. Avoinna ympäri vuorokauden.
  • Ehyt ry:n(ulkoinen linkki) valtakunnallinen päihdeneuvonta tarjoaa keskusteluapua, p. 0800 90 045. Avoinna ympäri vuorokauden.
  • Rahapelien haittoihin on saatavilla apua. Lue lisää matalan kynnyksen toiminnasta Espoossa sekä valtakunnallisista palveluista täältä(ulkoinen linkki).
  • Peluurin(ulkoinen linkki) auttava puhelin neuvoo ja ohjaa peliongelmissa ma–pe klo 12–18, p. 0800 100 101. Voit ottaa yhteyttä myös chatissa ma, ke ja pe klo 12–15.
  • Illusia-päiväkeskukset (ulkoinen linkki)tarjoavat apua asunnottomuutta kokeville, asunnottomuusuhan alla oleville sekä aktiivisesti päihteitä käyttäville täysi-ikäisille. Päiväkeskuksissa voi asioida anonyymisti.
  • A-klinikkasäätiön Yhteispelillä!-hanke tarjoaa liialliseen rahapelaamiseen liittyvää tukea ja neuvontaa nimettömästi ja maksutta. Ota yhteyttä, jos liiallinen rahapelaaminen huolestuttaa tai harkitset hoitoa. Voit kysyä omasta tai läheisesi tilanteesta pelaajataustaiselta kokemusasiantuntijalta. Varaa maksuton aika täältä(ulkoinen linkki).