Fysioterapia

Tuemme kaikenikäisten asiakkaidemme liikkumis- ja toimintakykyä sekä itsenäistä selviytymistä omassa arkielämässä. Fysioterapiaan tarvitset aina ajanvarauksen.

Avoterveydenhuollon fysioterapian tavoitteena on tukea ja edistää liikkumis- ja toimintakykyäsi, itsenäistä selviytymistäsi sekä voimavarojesi käyttöä päivittäisissä toiminnoissasi. Olemme käytettävissäsi elämäsi eri vaiheissa ja tilanteissa.  Fysioterapia painottuu tutkimiseen, ohjaukseen ja neuvontaan, seurantaan sekä ryhmätoimintaan. Toteutamme fysioterapiaa sekä yksilö- että ryhmäkäynteinä. Tilannettasi arvioidaan yksilöllisesti ja tarvittaessa teemme moniammatillista yhteistyötä kuntoutumisesi tukemiseksi. Mikäli kuntoutumisesi ei etene fysioterapeuttisin keinoin tai tarvitaan lääketieteellistä kannanottoa, voimme ohjata sinut terveyskeskuslääkärin vastaanotolle. Fysioterapian suoravastaanotto on yli 16-vuotiaille tarkoitettu ensikäynti, johon sinut ohjataan ottaessasi yhteyttä terveysasemaan. Fysioterapian suoravastaanotolle pääset lääkärikäynnin sijaan, kun sinulla on akuutti tuki- ja liikuntaelinvaiva. Fysioterapian perhevalmennus on ensisynnyttäjille suunnattua pääosin ryhmämuotoista toimintaa, jonne voit hakeutua odotusaikana ja synnytyksen jälkeen. Lasten fysioterapiassa tuemme ja ohjaamme lapsesi motorista kehitystä sekä kannustamme perhettäsi lapsen omatoimiseen harjoitteluun. Fysioterapeutti tutkii ja ohjaa myös lastasi tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Fysioterapiassa tehdään moniammatillista yhteistyötä muun muassa neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon kanssa. Fysioterapiaan voit hakeutua itse, hoitajan, lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Tarvittaessa edellytämme terveyskeskuslääkärin lähetettä kuntoutustarpeesi arvioimiseksi.  Fysioterapia-ajan voit varata itse ottamalla yhteyttä meihin. 

Ehdot palvelun saamiseksi

Avoterveydenhuollon kuntoutuspalveluihin voit hakeutua pääsääntöisesti ilman lääkärin lähetettä. Mikäli kuntoutumisesi ei etene terapeuttisin keinoin tai tarvitaan lääketieteellistä kannanottoa, voimme ohjata sinut terveyskeskuslääkärin vastaanotolle tai edellyttää terveyskeskuslääkärin lähetettä kuntoutustarpeesi arvioimiseksi. Kuntoutusvastuun ollessa toisella taholla, kuten KELA:lla, ei perusterveydenhuollon kuntoutusta myönnetä KELA:n kuntoutusta täydentävänä. Ammattilainen arvioi tilanteesi ja tekee kanssasi suunnitelman kuntoutumisesta. Kuntoutuksen lähtökohtana on, että kun toimintakyvyssäsi on tapahtunut muutos sairauden tai vamman vuoksi tuemme toimintakykyäsi ja omatoimisuuttasi kuntoutuksen keinoin.

Palvelu on pääosin maksullinen yli 18-vuotiaille.

Löydät palvelun hinnat asiakasmaksujen sivulta.